Retur av varer

Innimellom kan det være at du angrer på et kjøp du har gjort, da kan det være greit å returnere varen. Vi setter derimot noen krav til retur av varer.

 Dine angre- og returrettigheter / angrerett

Ingen handel er avsluttet før du har sett og godkjent varen. Skulle du angre et kjøp melder du dette til via e-mail eller sender du varen tilbake i komplett produktemballasje innen 14 dager fra dagen du mottar varene (angrefrist) og vedlegger med dokumentert forklaring ( angreskjema ) til grunnen du leverer tilbake varen. Du velger selv om du vil ha en annen vare eller pengene tilbake. Vi gjør oppmerksom på at angrefristen utvides til 3 måneder dersom angreskjema ikke følger varen.


Betingelsen for retur er at varen ikke har vært i bruk og at den kan selges som ny.

Øreplugger og andre produkter som kommer i kontakt med huden for å brukes regnes som et hygieneprodukt og kan ikke byttes.

Alle merkelapper skal henge på og originalemballasjen må også legges ved.
Du kan returnere en vare uten å oppgi grunn for dette, men det er et ønske at du beskriver returårsak på angreskjema.

Hvis du bruker din angrerett og returnerer varen(e) betaler du selv for returkostnadene. Du står selv for transportrisikoen.
Bruk følgende link til å opprette returfrakt: https://my.postnord.no/return?q=Lydogtele  

Ved å bruke linken over til å generere returfrakt vil vi få pakken rett til oss og vi slipper å bruke tid på å hente din returpakke hos post i butikk. Hvis du velger annen type returfrakt, hvor vi må bruke tid til å kjøre rundt for å hente din returpakke kan vi ta betalt for tiden vi bruker på dette.

Fyll ut angreskjema og skriv hva du returnerer. Når vi har fått tilbake varen(e) i skadefri tilstand, betaler vi tilbake beløpet du har betalt innen 30 dager. Oppgi ditt bank- eller postgirokontonummer på returskjemaet, så har du pengene raskt på din konto, ellers sendes pengene på et vanlig utbetalingskort.

Angrerett
For dine innkjøp gjelder en angrerett på 14 dager. I denne perioden har du en angrerett som innebærer at du har mulighet til å, uten noen forpliktelser fra din side og bortsett fra transportkostnadene, sende tilbake de varene du har mottatt.
Du skal i så fall sende tilbake varene uskadede og ubrukte. Embalasje må også være uskadet og fri for skrift og merking.

( Ikke legg fraktetikett rett på produktets orginale embalasje, legg orginal embalasje i en eske eller gråpapir før du legger på fraktetiketten )

Avgiftene er de samme uansett hvor mange varer du har kjøpt. Gjelder det en brukt vare, kontakt oss via kontaktskjemaet. Ved en eventuell tvist kan du henvende deg til Forbrukerrådet eller det lokale forbrukerkontoret for å få hjelp. Les også avsnittet om dine returrettigheter.